Dékány Dominika - Nasizhatnékod támadt?
Ilyenkor nyúlnak az emberek leggyakrabban olyanért, ami felborítja az étrendjüket és feleslegesen sok kalóriát visznek be vele. Hoztam nektek pár könnyen elkészíthető receptet. Ezeket az ételeket bármikor magaddal vihetitek, és ezzel elkerülhetitek a "félreevést".
Egészséges szendvics
Ma már számtalan teljes kiőrlésű kenyér, zsemle, kifli kapható, ami fogyasztható diéta során is, elég csak gondosan megválogatni a belevalókat. Margarin, vaj vagy sajt helyett használhatunk érett avokádót, ami könnyen szétkenhető a kenyéren, párizsi helyett magas hústartalmú sonkát válasszunk, pakoljuk meg zöldséggel és süssünk bele egy tükörtojást a fehérjebevitel kedvéért. Kész is! :)
Zabfalat
"veszek a boltban zabfalatokat, hiszen a zab egészséges!" Igen ám, de a cukor, ami benne van, annyira nem. Könnyedén és százféleképpen tudunk magunknak otthon is készíteni puha, friss, ropogós zabfalatokat.
Alap hozzávalók:
- tojás, zabpehely, diófélék, magok
Az ízesítés csak rajtunk múlik.
- kókuszos - csokis (magas kakaótartalmú csokit válasszunk!)
- narancsos csokis
- fahéjas almás
- banán - mogyoróvajas
Csupán a száraz és a nedves összetevők arányára kell figyelni. Ha túl híg, én útifű maghéjjal vagy rizsliszttel szoktam javítani az állagán.
Kókuszos protein keksz
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 1 bögre kókuszliszt (vagy darát kókuszreszelék)
- 0,5 bögre kókuszreszelék
- 1 e.k. kókuszolaj
- 1 adag vaníliás protein por
- 1 marék darált dió
- 2 e.k. kakaópor
A hozzávalókat összekeverjük, formázzuk és megsütjük.
Házi müzli szelet
Hozzávalók:
- zabpehely
- diófélék
- szárított gyümölcs (törekedjünk a cukrozatlanra = házira)
- növényi tej
- banán (pépesítve)
- méz
A magokat és a zabpelyhet meg szoktam pirítani serpenyőben, mert úgy zamatosabb. A pépesített banán, tej és a méz lesz a "ragasztó". Annyi banánt használj, hogy összetapassza a masszát.