Dékány Dominika - Spenótos - zöldbabos rizottó
2018.04.17
Hozzávalók:
- barna rizs (mennyiség az adag számtól függ, nálam kb. 0,3 kg volt)
- csirkecomb (300 g)
- fagyasztott leveles spenót (3 gumó)
- zöldbab ( 2 maréknyi)
- hagyma (1 fej)
- só, bors, pirospaprika, bazsalikom
Elkészítés:
A rizst megfőzzük sós vízben.
Amíg a rizs fő, addig a hagymát kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a felkockázott csirkecombot. Fűszerezzük és fedő alatt pároljuk (ha kell, öntünk rá fizet is). Ha a húsi már puha, hozzáadjuk a rizst, spenótot és a babot, majd kis vízzel felöntve tovább pároljuk, míg a víz ragacsossá nem válik.
Jó étvágyat! :)