Gérecz Petra - Amíg az álmaidat követed, nem tévedhetsz el!

2017.09.04

Volt egy álmom. Funkcionális edző akartam lenni, hogy átadjam mindazt a tudást és mozgásszeretetet, amit az évek során szereztem. Szerettem volna egy elismert szakmai stáb tagja lenni, egy olyan képzést elvégezni, ahol nem csak úgy hozzám vágnak egy papírt, aminek megkérdőjelezhető az értéke, hanem amiért meg kell küzdenem és tényleges szakmai tudást biztosít. Így találtam rá a Thor FMT képzésére, amihez többek között nagyon jó anatómiai, élettani és funkcionális biomechanikai alapokat adott a Testnevelési Egyetem. Elmondhatatlanul jó érzés volt sikeres vizsgát tenni, aztán még nagyobb megtiszteltetés ért, amikor lehetőséget is ajánlottak, így hát most már elmondhatom magamról, hogy a Thor hálózat munkatársa vagyok és szeptembertől a Mecca Gym funkcionális edzőtermi részén találkozhattok velem!

Én már megtettem az első lépést, elértem az elsődlegesen kitűzött célomat, ami még több és több tanulásra sarkall, motivál és újabb kihívások elé állít.

Neked is csak ezt tudom javasolni! Gyere, csatlakozz egy Beavatás csoportba és változtass az életeden! Tűzz ki magad elé egy célt és küzdj érte! Ha a cél reális és Te minden energiádat és tudásodat belefektetted a munkába, akkor már semmi sem menthet meg attól, hogy véghez vidd, amit elterveztél!

Hiszen tudod, Amíg az álmaidat követed, nem tévedhetsz el!

Miért a funkcionális edzés?

Nézzük meg először mit is jelent ez a szó! Funkcionális = rendeltetésszerű, valaminek a működésére leginkább jellemző. Jelen esetünkben a szervezet saját mozgásmintáit legjobban követő edzésmódszerről van szó, amelynek célja, hogy a mindennapokban használatos izomcsoportok megerősödjenek. Tehát nem valószínű, hogy beültetlek egy gépbe, ami szeparáltan egy izomcsoportot dolgoztat meg, hiszen a funkcionális edzés lényege pont abban rejlik, hogy egy mozgásmintáért felelős összes izomcsoportot egyszerre fejlesztjük, figyelembe véve az anatómiai és biomechanikai jellemzőket, összefüggéseket. Biztos, hogy a CORE izmokkal, a törzs és gerinc stabilizálásáért, védelméért felelős izmokkal fogjuk kezdeni és valószínűleg saját testsúllyal, hidd el, az is alaposan lefáraszt majd! A funkcionális edzés preventív jelleget is képvisel, hiszen a gyakorlatok helyes végrehajtása mellett a sérülésveszély minimalizálható. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a bemelegítésre, a mobilizálásra és a nyújtásra, valamint szinten tartjuk az állóképességi mutatókat is. Végeredményben tehát, folyamatos fejlődésre leszel ítélve, edzésről edzésre újabb kihívásokkal nézel majd szembe és elégedetten mész haza, hogy igen, ezt is megcsináltad! Mellékhatásként a tested szépen formálódni kezd, izomtömeget növelünk, zsírt égetünk és hipp-hopp kirobbanó formában fogod érezni magad! 

Hamarosan egy teljes interjút olvashattok Petráról.

Kezdő Beavatás Órái:
Reggeli:

Kedd-Csütörtök 06.30-07.30
Kedd-Csütörtök 07.30-08.30

Délutáni:

Kedd-Csütörtök 20.00-21.00

Van lehetőséged Petra haladó csoportjaiba is csatlakozni , melynek időpontjai:

Kedd-Csütörtök-Péntek 18.00-19.00
Kedd-Csütörtök-Péntek 19.00-20.00
Ehhez egy előzetes állapotfelmérés szükséges.
Személyi edzés és speciális állapot felméréshez egyéni időpont foglalás szükséges.