Gérecz Petra - Ha van motivációd, semmi sem lehetetlen!

2018.02.28

Tavaly novemberben tettünk közé egy sikerstoryt Soltész Melindáról, aki a funkcionális edzés segítségével több, mint 20 kilót fogyott. (a cikket itt olvashatod: https://www.bodycode.hu/l/soltesz-melinda-tortenete)Meli azóta is oszlopos tagja a BodyCodenak, olyannyira, hogy a múlt hétvégén megrendezésre kerülő 5. Thor Születésnapi Gála estéjén és Díjátadón elhozta a 'Spirit of BodyCode' díjat. Mint Meli egyik edzője, volt szerencsém nekem átadni ezt az elismerést és csodálatos volt látni, hogy egy önbizalommal teli, boldog, kiegyensúlyozott, gyönyörű nő állt fel mellém a színpadra!

Őt annak idején a fogyás motiválta, mára saját elmondása szerint az edzés szerelmese lett. Szeretném, hogy álljon ez a történet mindenki előtt példaként.
Ez egy nagy esemény volt, de nem csak ezekért a pillanatokért érdemes küzdeni. Mindenki képes rálelni arra, ami igazán motiválja. Lehet az a versenyzés, a társaság, a problémák és a stressz elengedése az edzés által, a jó hangulatú külsős programok, a folytonos tanulni akarás, a technikák csiszolgatása, a folyamatos erősödés, fejlődés vagy csak egyszerűen a mozgás öröme. Te miért csinálod?
Amikor az edzés végén a pörgető utolsó perceiben a füleden veszed a levegőt, vagy az agyadat elönti az adrenalin, a végtagjaidat már nem érzed vagy a felhalmozódott tejsavtól, a szíved úgy dobog, hogy a bedugult füleden keresztül úgy érzed, mintha közvetlenül a dobhártyádat püfölné. Akkor kitisztul a fejed, és megjelenik az a kis motiváló hang, ami rávesz arra, hogy megfogd azt a rohadt súlyt és megcsinálj még egy kört, még egy ismétlést mielőtt lejár az óra. Saját magaddal versenyzel? Egy csapattársaddal? Felidegesítettek a munkahelyen, amit most ebben a formában dühöngsz ki magadból? Annyira élvezed, amit csinálsz, annyival jobban megy, mint egy héttel ezelőtt, hogy nem is érzed a fáradtságot? Olyan mintha a szíved vinne előre, nem is az izmaid. Mindegy is a miért, azt sem baj, ha nem tudod megválaszolni. A lényeg, hogy csinálod nap, mint nap, felkelsz és ott vagy a teremben. Megfordult már a fejedben, hogy keresel egy indokot, amivel lemondod az edzést? Aztán félre hessegetted, összepakoltad a cuccaid és elindultál? Gratulálok, EZ a motiváció!

És ha fejben erős vagy, (márpedig az vagy!) akkor mész és kitartással valóságot faragsz az álmaidból. Mert képes vagy rá! ;)