Gérecz Petra - Versenyezzünk?

2018.04.20

Amellett, hogy sokaknak most kezdődik a hajsza a beachbody után, itt a remek alkalom arra is, hogy versenycélokat tűzzünk ki magunk elé! A tél az alapozás időszaka, általánosságban fejlesztgetünk mindent (minden sportágban), azonban ha kedvet érzünk téthelyzetben is kipróbálni magunkat, itt az ideje, hogy kicsit jobban ráfeküdjünk a verseny-specifikus felkészülésre. Valójában formaidőzítést végzünk, mint a "nagyok". ;)

Számtalan megmérettetés közül válogathatunk, legyen szó az "egyszerű" futóversenyektől a méltán híres akadályfutó versenysorozaton át, a crossfit vagy erőemelő versenyekig.


Futóversenyek

Az időjárás most már kedvez a szabadtéri mozgásnak, így futóversenyek tömkelegére nevezhetsz rövidtávtól (3-5 km) egészen az ultramaratonokig. Érdekes lehet terepfutó versenyen is kipróbálnod magad.


Akadályfutás

Terepfutás és különféle (erő, ügyesség, egyensúly, koordináció, memória) akadályok vegyítése. Megfűszerezve egy kis sárral. Itt is többféle táv közül válogathatunk, egyéniben és csapatban indulva is.

Ha nem a múlt hónapban kezdtél edzésre járni, akkor ez a verseny lehet akár 2-3 hónap múlva is. Kezdj el intenzíven készülni rá! De kitűzhetsz magad elé akár egy őszi versenyt is célként, ahhoz még közel fél éved van feltornázni a teljesítményedet.


Crossfit és erőemelés

Ebbe azért nem szoktunk csak úgy pikk-pakk beleugrani... Ilyen versenyekre csak akkor menj, ha az adott feladatokat megfelelő mozgásmintával, biztonságosan tudod végrehajtani, illetve meg van a kellő erőd és állóképességed. Viszont az alapokból álló "crosstraining" típusú versenyre, amit az edzőtermed szervez, bátran nevezz be! ;)


Nem feltétlenül kell versenyezni ahhoz, hogy feszegesd a határaidat, hogy megnézd, mire vagy képes, de tény, hogy egy ilyen szituációban, felfokozott adrenalin szint mellett olyan teljesítményre lehetsz képes, amin még Te magad is meglepődsz. Akár ezért vágsz bele, akár azért, hogy másokhoz mérd magad, mert ez az, ami motivál, ha érzed magadban a késztetést, ne habozz kitűzni egy dátumot célként! Alapjaiban fogja megváltoztatni az edzéseidet a felkészülési időszakban. Ott fog lebegni a szemed előtt egy újabb motiváció, ami végig hajt az utolsó kemény perceken is.

És még egy kis apróság.. ahogy készülsz a megmérettetésedre, ahogy az edzéseid egyre combosabbak lesznek, úgy szép fokozatosan kipipálod a beachbody projektet is...

Strong is the new sexy!

Gérecz Petra